Δελτίο Τύπου 1-8-2018

Συνάντηση της Συντονίστριας Μαρίας Κοζυράκη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε σήμερα 1η Αυγούστου 2018 στη 1 μ.μ. με τον Διοικητή Περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, ταξίαρχο Ιωάννη Μαραγκάκη, με αφορμή την έναρξη του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα 220 ανέργων και την πρόσληψή τους στις δασικές υπηρεσίες του νησιού.
Ήδη σήμερα τα πρώτα 150 άτομα αναλαμβάνουν υπηρεσία σε ολόκληρη την Κρήτη και θα αξιοποιηθούν τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.
Στην ατζέντα της συνάντησης, μεταξύ άλλων, κύριο θέμα ήταν η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην εκπαίδευση των ωφελούμενων του Προγράμματος, οι τρόποι συνεργασίας Δασικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, για την εφαρμογή σχεδίων με αντικείμενο  τον αντιπυρικό σχεδιασμό και τις μεθόδους  πρόληψης δασικών πυρκαγιών.
Λόγω της δύσκολης από πλευράς υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές, καλοκαιρινής περιόδου που διανύουμε,  εκτενής αναφορά έγινε στους τρόπους εφαρμογής σχεδίων προστασίας, σχεδίων εκκένωσης κλπ., σε περιοχές με ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα  (Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, Πρέβελη, Βάι και οι γύρω από αυτά περιοχές).