Δελτίο Τύπου 24-08-2018

Συναντήσεις με τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ηρακλείου κκ. Σωκράτη Βαρδάκη και Νικόλαο Ηγουμενίδη είχε η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, αντίστοιχα.
Στην ενημέρωση από τον κ. Βαρδάκη συμμετείχε επίσης ο Δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, με κύριο θέμα συζήτησης την εξέλιξη της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης που υλοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για το Φράγμα Αμιρών. Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στο καίριο ζήτημα της πολιτικής προστασίας και ειδικότερα, όσον αφορά την αντιπυρική προστασία και τον κρίσιμο ρόλο των δασικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης.
Στη συνάντηση με τον κ. Ηγουμενίδη, η ενημέρωση αφορούσε κυρίως το σημαντικό ζήτημα της αυθαίρετης δόμησης και της καταπάτησης του δημόσιου χώρου. Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για την πορεία της εκτέλεσης των πρωτόκολλων κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό, παραλία και δασικές εκτάσεις στην Κρήτη. Η Συντονίστρια κ. Κοζυράκη έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που δυσχεραίνουν την υλοποίηση των κατεδαφίσεων, καταδεικνύοντας με τεκμηρίωση τις αιτίες παθογένειας για την αποτελεσματικότητα στη διεκδίκηση και αποκατάσταση των κοινόχρηστων δημόσιων εκτάσεων.
Η τακτική επικοινωνία των Βουλευτών με τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο άμεσης και ουσιαστικής συνεργασίας, σε θέματα που απασχολούν κατοίκους και φορείς της Κρήτης, επιτυγχάνοντας αποτελεσματικότερους δεσμούς με την κρατική διοίκηση και απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών για σημαντικά κρατικά ζητήματα.