Δελτίο Τύπου 27-09-2018

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη στην Αθήνα. Στη συνάντηση αυτή είχαν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Χώρας. Συμμετείχαν επίσης ο κος Λεωνίδας Χριστόπουλος, σύμβουλος του Προέδρου σε θέματα Κράτους & Δημόσιας Διοίκησης καθώς και ο κος Γεώργιος Γεωργαντάς, Βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής.

Η συζήτηση ήταν εκτενής και ουσιαστική, γύρω από θέματα που αφορούν στις αρμοδιότητες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στη διοικητική οργάνωση, στη στελέχωση και στην αποδοτική λειτουργίας τους, στη διαμορφούμενη δομή τους, έπειτα από την ψήφιση του πρόσφατου νόμου «Κλεισθένης». Οι Συντονιστές παρουσίασαν την εμπειρία τους, έπειτα από 1.5 χρόνο νέου τρόπου λειτουργίας, ως επικεφαλής των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Ο κος Μητσοτάκης, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο θεσμό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος στην υπηρεσία του πολίτη της περιφέρειας και στη λειτουργία τους με διοίκηση όπως αυτή πλέον γίνεται με τους Συντονιστές που έχουν επιλεγεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ και όχι έπειτα από κομματικές επιλογές και προκρίσεις.

Τέλος, ο κος Μητσοτάκης εξέθεσε την επιθυμία του για την επέκταση των αρμοδιοτήτων με επιπλέον αποκεντρωμένες υπηρεσίες υπουργείων, δυνατότητα η οποία θα πρέπει να εξετασθεί με σοβαρότητα ώστε να συμπεριληφθούν και άλλες περιφερειακές υπηρεσίες.