Δελτίο Τύπου 30-05-2018

Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, είχε το πρωί της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίου της Ανατολικής Κρήτης. Στην προγραμματισμένη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΚ και μέλος ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, Σαράντος Γέμελος, ο Αντιπρόεδρος, Φιλοκτήτης Βαρδάκης και η Γεν. Γραμματέας, Ελένη Μαστοράκη. Παρούσα στη συνάντηση ήταν επίσης η Πρόεδρος της Διοικούσας του ΤΕΕ/ΤΑΚ Ειρήνη Βρέντζου, ως εκπρόσωπος του συλλόγου στην πανελλήνια Ομοσπονδία.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι εκπρόσωποι της Ένωσης ενημέρωσαν τη Συντονίστρια για θέματα που αφορούν κατά κύριο λόγο προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών σε εργασιακό επίπεδο, έτσι όπως αυτά διαμορφώνονται μέσα από τις αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου (ν. 4412/16 για τα δημόσια έργα, νομοσχέδιο Κλεισθένης Ι, κ.α.). Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τα μέλη της Ένωσης σε υπηρεσιακό επίπεδο (Κινητικότητα, προσλήψεις, κ.α.), καθώς και ζητήματα τεχνικής επιμόρφωσης και κατάρτισης.
Εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η Συντονίστρια Μαρία Κοζυράκη, αφού υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή των μηχανικών του Δημοσίου στην προσπάθεια των φορέων για αναπτυξιακό προγραμματισμό και υλοποίηση δημόσιων έργων, διατύπωσε την αναγκαιότητα εξεύρεσης άμεσων και πρακτικών λύσεων σε θέματα που απασχολούν τους τεχνικούς κλάδους του Δημοσίου. Εξέφρασε, τέλος,  τη δέσμευση για συνεννόηση και συνεργασία στη δημιουργία και διατύπωση από κοινού ενός συγκεκριμένου πλάνου για την υποστήριξή της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΚ, με την άμεση υλοποίηση απαραίτητων δράσεων με σκοπό την άρση των προβλημάτων και τη διευκόλυνση του έργου των τεχνικών και περιβαλλοντικών υπηρεσιών.