Δελτίο Tύπου 13-09-2018

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η Διοικούσα Επιτροπή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 13/9/2018, μεταξύ της Συντονίστριας του φορέα, Μαρίας Κοζυράκη, και του νέου προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου.

Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση επισκέφτηκαν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου οι κκ. Στεφανάκης Αλέκος, Πρόεδρος, Ροδιτάκης Εμμανουήλ, Αντιπρόεδρος, Φωτάκης Ιωάννης, Οργ. Γραμματέας, και τα μέλη Αρβανίτης Παντελής, Δασκαλάκη Άννα, Καλογεράκη Κων/να, Κονταξάκης Γεώργιος, Κριτσωτάκης Μαρίνος.

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος του Κράτους, συζήτησε με την εκπρόσωπο του κρατικού θεσμού της αποκέντρωσης στην Κρήτη θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος στο νησί, όπως η αγροτική ανάπτυξη, η δασική πολιτική και η περιβαλλοντική προστασία, καθώς και επαγγελματικά ζητήματα που απασχολούν τους γεωτεχνικούς - μέλη του Επιμελητηρίου.

Καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση συμπεριλαμβάνει στη δομή της σημαντικές οργανικές μονάδες γεωτεχνικών και περιβαλλοντικών αρμοδιοτήτων- Δασικές Υπηρεσίες, Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων & Αλιείας, Διεύθυνση Υδάτων, Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρ. Σχεδιασμού- η τακτική και άμεση συνεργασία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου με την κρατική διοίκηση αποτελεί προϋπόθεση για την ευόδωση υποθέσεων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, τον αγροτικό κόσμο, το φυσικό περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Αποφασίστηκε σε κλίμα συνεργασίας, η συνεργασία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου με την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Κρήτης και η υλοποίηση από κοινού μιας σειράς δράσεων και δραστηριοτήτων με στόχο την επιστημονική και επίσημη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος που άπτονται της επικαιρότητας όπως οι δασικοί χάρτες και οι προστατευόμενες περιοχές.