Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο Τύπου 7-4-2023

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο “Κοινή Στρατηγική για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κινδύνων που προκαλούνται από πλημμύρες και άλλες μεγάλες καταστροφές λόγω κλιματικών αλλαγώνκαι ακρωνύμιοΠΛΗΜΜΥΡΙΣ” του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG VA - Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020, διοργανώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και πραγματοποιήθηκε, τεχνική συνάντηση εργασίας στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή εταίρων από την Πολιτική Άμυνα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου καθώς και στελεχών της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης.

                Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κκ. Ν. Μαρδάς Προϊστάμενος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Ν. Ιταλός στέλεχος Πολιτικής Άμυνας Κύπρου, Σ. Σπύρου στέλεχος Πολιτικής Άμυνας Κύπρου, Γ. Τσικαλάς Περιφερειακός Δ/της Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Μ. Σεληνιωτάκης Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηρακλείου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μ. Γκοργκούλης.

                Αντικείμενο της τεχνικής σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός και η προετοιμασία των συνεργαζόμενων φορέων για τη διεξαγωγή στις εγκαταστάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, διήμερου προγράμματος εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, για στελέχη Πολιτικής Προστασίας από την Κρήτη και την Κύπρο στις 25 και 26 Απριλίου.

                Στη συνάντηση τέλος, επισημάνθηκε ότι ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης διασωστικών εργαλείων προϋπολογισμού 155.000 € τα οποία θα παραχωρηθούν προς χρήση στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κρήτης το αμέσως προσεχές διάστημα.

Εικόνα