Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο τύπου 16-2-2024

Συμμετοχή της Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρίας Κοζυράκη στο Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας που διενεργεί, μαζί με κεντρικές υπηρεσίες και τοπικούς φορείς της Κρήτης, την Επιχειρησιακή άσκηση επί χάρτου σεισμού και συνοδών γεωδυναμικών φαινομένων με κωδική ονομασία «ΜΙΝΩΑΣ 2024».

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο 15 και 16 Φεβρουαρίου 2024 με διοργανωτή το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, και συμμετέχοντες επιχειρησιακούς φορείς της Κρήτης, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Σώματα Ασφαλείας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, Κρατικές Υπηρεσίες, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κ.α. Τον ερχόμενο Απρίλιο θα υλοποιηθεί στην Κρήτη η ακόλουθη άσκηση πεδίου, με πλήρη ανάπτυξη των δυνάμεων και των πόρων όλων των παραπάνω οργανισμών.

Η Γραμματέας στο χαιρετισμό της κατά την έναρξη της διήμερης διαδικασίας, ανέδειξε τη σημαντικότητα του εγχειρήματος για την ενδυνάμωση της ετοιμότητας των αρμόδιων φορέων στην εφαρμογή ενός καθολικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, στη μείωση της σεισμικής διακινδύνευσης, και στην αποτελεσματική διαχείριση των δυσμενών συνεπειών αυτών των φυσικών καταστροφών. Επεσήμανε ότι, είναι απαραίτητο το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων να συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις που έχουν ως προς τον σχεδιασμό και την ετοιμότητα, όπως αυτά καθορίζονται από το σχετικό θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο, και να δεσμευτούν ως προς την αγαστή και αποτελεσματική συνέργεια τους με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας του κοινωνικού συνόλου.

Εικόνα